Биячите от Раднево остават в ареста, реши Апелативният съд в Пловдив (обновена)

11:39, 12 май 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Биячите от Раднево остават в ареста, след като Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов срещу наложената им от Старозагорския окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража", предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg. Четиримата мъже са обвинени за това, че на 2 май тази година в Раднево, в съучастие, са извършили опит за убийство по хулигански подбуди на Живко Жеков и Георги Николов.

Инцидентът е след скандал между обвиняемия Стефан Иванов и Георги Николов. 10 минути по-късно групата роми са се организирали и нанесли побоя на Жеков, Николов и Кюстендилски. Според изнесените по делото доказателства нанесли множество удари с ръце и крака, дори и след като жертвите са били паднали на земята. Единият от задържаните е удрял и с бухалка, което е потвърдено от разпитите на свидетелите.

Четиримата обвиняеми твърдяха, че са натопени, но пред съда поискаха само справедливост и по-лека мярка. "Повдигнато обвинение за опит за убийството по хулигански подбуди е само, за да бъдат задържани в ареста", заяви пред магистратите адвокатът на подсъдимите Валентин Димитров. Той постави под съмнение вида на телесните повреди и съдебно-медицинската експертиза на Георги Николов, в която се твърди, че момчето е било със счюпена челюст. Исканията на защитата за нова експертиза и събиране на още доказателства не бяха уважени.

Според прокурор Андрей Атанасов престъплението е квалифицирано като опит за убийство по хулигански подбуди и на този етап данните по делото категорично сочат, че е имало умисъл. За подобно престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Мотивът на съдебния състав с председател Славена Костадинова беше, че трима от подсъдимите са осъждани, всички са с лоши характеристични показатели и ако бъдат освободени има опасност да се укрият или извършан ново престъпление. Калчо Иванов-Сурай дори е с няколко присъди, една от тях също за нанасяне на телесна повреда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама