Потвърдиха ареста на биячите от Раднево

12:03, 12 май 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиримата биячи от Раднево остават за постоянно в ареста. Пловдивският апелативен съд потвърди днес мярката за неотклонение „задържане под стража”  постановена от Старозагорския окръжен съд.

Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов,  на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г., всички от Раднево,  са обвинени за  опит за  убийство по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал.1 от Наказателния кодекс, а Стефан Иванов и  за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди. За това престъпление  се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15  до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Пред съдиите в Пловдив четиримата обясниха, че са натопени.

Ромите бяха задържани след като на  2 май т.г. в Раднево,  по повод отнето предимство, нанесли побой над трима младежи Цветелин Кюстендилски, Георги Николов и Живко Жеков от същия град. На Живко бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки и все още се лекува в Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович”. Цветелин и Георги вече са изписани.

Заради побоя, хората от Раднево се вдигнаха на протест срещу агресията и настояват  за строги присъди за биячите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама