Засилени мерки за сигурност по абитуриентските балове в Шумен

12:12, 12 май 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР в Шумен предприема мерки за сигурност по време на абитуриентските тържества всички масови прояви, свързани с 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Утре полицейски служители от Шумен ще се погрижат за опазване на обществения ред в района на училищата по време на изпращане на абитуриентите, съобщиха от ОД на МВР. Ще се следи за неправилно паркиране в района за учебните заведения и недопускане на произшествия.

В празничните дни ще бъде засилен контролът на пътното движение при организирано придвижване на абитуриенти. Празненствата ще се проведат основно в три заведения в Шумен. Униформени служители са провели срещи с охранителите им. Дадени са указания и препоръки да не допускат в заведенията агресивни и хора във видимо нетрезво състояние, младежи носещи съмнителни предмети и оръжие.

От пожарната са извършили проверки и също са дали инструкции за безопасност. Проверки в районите край заведенията ще има в нощта на баловете.

Провеждат се срещи с училищните ръководства, за да се обсъдят мерките по безопасност – пожарна и на обществения ред, както и безопасността на движението във връзка с абитуриентските балове.

Правят се охранителни обследвания в училищата. Към абитуриентите се отправят препоръки за безопасност, като част от тях са как да се пазят от джебчийски кражби, да не нарушават обществения ред, да не управляват автомобили, ако са пили алкохол, да не стоят прави в колите, да не показват през люковете, да не седят по вратите на автомобилите, с които се придвижват по време на бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама