Томислав Дончев ще бъде новият социален министър

12:29, 12 май 16 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Томислав Дончев ще бъде новият министър на труда и социалната политика. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той посочи, че бил натоварен от премиера да проведе политически консултации как би се приела номинацията на Дончев и колегите му дали изцяло подкрепата си за него.

"Решаващата роля е на премиера, който трябва да направи предложението в рамките на днешния ден или другата седмица. Необходимо е разбира се и съгласието на самият Томислав Дончев. Имаме политическа подкрепа от всичките парламентарни групи, с които формираме мнозинството", уточни Цветанов и допълни, че втората тема, по която разговаряли е ветото на президента и Изборния кодекс. "Обсъждахме само предложенията на ГЕРБ и РБ. Нямаме още окончателно становище", добави още Цветанов.

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пък обясни, че основното, за което говорили бил Изборният кодекс. Идеята им била да направят предложения на мнозинството, които да подобрят кодекса, така че да са спазени правата на хората и в България, и в чужбина.

"Консултациите продължават до момента, в който ще се гласува ветото. Не сме говорили за социалния министър. Когато чуя премиера и предложението му, тогава РБ ще го обсъди", каза още той.  

Във вторник АБВ реши, че няма да подкрепя правителството повече, излиза от властта и ще оттеглят хората си в изпълнителната власт. Въпреки, че първоначално бе обявено, че това трябва да бъде потвърден от конгреса им в неделя, министър-председателят Бойко Борисов прие депозираната оставка на вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин още същия ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама