Грамоти за доброта подаряват пловдивчани на любимите си хора

12:33, 12 май 16 / Любопитно 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добрите хора не са на изчезване - поне в Пловдив. Всеки може да се убеди в това, ако се спре на Пункта на добротата, който бе открит днес на Главната, срещу стълбите на "Каменица". Там през целия ден, до 18 часа, усмихнати младежи от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив ще записват имена на добряци и ще раздават грамоти, с които всеки може да зарадва любим човек. Съорганизатори са Община Пловдив и Националният алианс на хора с редки болести.



Немалко заинтригувани и любопитни минувачи се спират на пункта и с готовност посочват името на най-добрия за тях човек. Тези, който желаят, могат и да уточнят защо смятат точно този човек за добър. Аргументите са най-различни - от "Защото го обичам" до "Защото ми даде хиляда лева", видя и чу репортер на Пловдив Topnovini.bg. Но всички са изречени и записани с усмивка и доброта.

Освен че събират имена на пункта, красиви млади момичета обикалят Главната и раздават грамоти "в движение".



"Идеята е да поканим всеки, независимо дали е жител на Пловдив, или турист, да впише в специална книга името на най-добрия за него човек, а в замяна ще получи грамота, която да подари на избрания от него. Не е нещо голямо, но има сантиментална стойност и е знак на внимание към най-близките ни и обичани хора. Аз лично бих се почувствала много добре, ако някой ми подари такава грамота. Идеята ни всъщност е да зарадваме повече хора", сподели една от доброволките.

Инициативата се провежда вече четвърта година и с всяко следващо издание тийнейджърите срещат все повече одобрение. "Трябва да има повече усмихнати хора, да се случват повече положителни неща. Аз бих подарила грамота на моята майка, защото тя е винаги до мен, дава ми съвети и много ме подкрепя", допълва друга девойка от Патрула на добротата.



"Емоцията е много положителна. Макар че има и хора, които ни гледат малко странно, повечето се усмихват и се включват с желание. Важното е да има повече усмивки и доброта", категорични са младежите. И са убедени, че ще продължат да търсят доброто дори и в най-дребните, ежедневни неща, защото "малките" добрини всъщност ни спасяват от агресията и озлоблението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама