Военното училище в Шумен е домакин на конференция за информационна сигурност

12:37, 12 май 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Научна конференция „Облачните структури и защитата на информацията” се провежда в шуменския факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Националния военен университет „Васил Левски”.

Форумът е с международно участие, провежда се в два последователни дни и в него ще бъдат представени 38 доклада, заявени от 45 участници.

Акцентът на конференцията е върху т.нар. „облаци”, които са гъвкава, високо ефективна и доказана платформа за  предоставяне  на  ИТ-услуги чрез Интернет.   

На откриването деканът на факултета полк. инж. доц. д-р Сашо Евлогиев, че насочването на вниманието и услилията към защитата на новите технологии, каквито са т.нар. „кибер облаци”, е от изключителна важност за сигурността на създаването, преноса и защитата на информация.

Той подчерта, че в конференцията участват курсанти и докторанти на факултата, който има традиции в обучението п информационна сигурност.

Част от задачите на нашия факултет е да се продължи научно-изследователстката дейност в тази насока от сигурността, каза деканът.

За да поздрави участниците посредство телемост се включи заместник военният министър Орхан Исмаилов.

Кибер атаките в последно време показаха, че въпросът за защитата на „облачните” структури е изключително сериозен, каза зам.-министър Исмаилов и допълни, че новите технологии предизвикват преструктуриране както на начина на атакуване, така и на защита на информацията.

Той също участва в конференцията с доклад, които е изпратен на  организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама