Разбиха оранжерия за канабис в Павел баня

12:41, 12 май 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оранжерия за производство на канабис разбиха старозагорските полицаи. В районното полицейско управление в казанлък е постъпила информация, че 29-годишния Д.Ц. от Павел баня развива дейности с наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР Стара Загора.

 Под ръководството на Районна прокуратура Казанлък, са извършени претърсване и изземване в обитаваната от младежа къща, намираща се на ул.”Роза” в Павел баня. В хода на обиските, на втория етаж от къщата, е открито помещение, оборудвано с осветителна, отоплителна, въздухообменна, въздухоовлажняваща и електрическа инсталации, предназначени за отглеждане на растения. Намерени и иззети са 18 растения канабис с различна височина. В съседно помещение са открити около 200 г суха тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана.

Установено е още, че от електрически стълб, разположен на улицата, е прекаран проводник, с който са създадени условия за кражба на ток.

При претърсване на вилна постройка, намираща се в землището на близкото село Виден, ползвана от Д.Ц., е установено, че там също има инсталации за отглеждане на растения, но такива не са открити. Намерен и иззет е полиетиленов чувал, съдържащ 2 кг суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана.

Д.Ц. не е открит на 11.05.2016 г. на претърсваните адреси. На следващия ден сам се е явил в полицията. Образувани са три досъдебни производства, работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама