Представиха „Планът Юнкер“ във Флората

12:57, 12 май 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конференция „План за инвестиции в Европа“ се проведе във Флората в Бургас. Форумът бе организиран от представителството на Европейската комисия в България в сътрудничество с институции като Европейската банка. Целта е да се предостави на бургаската общественост пълната информация за цялата палитра от възможности, които Еврокомисията и Европейската банката предоставят в рамките на „Планът Юнкер“ – план за инвестициите в Европа.

Инициативите включват подобрение на възможностите за достъп до финансиране на малките и средни предприятия, както и инвестиционни и иновационни проекти. Чрез Европейската банка се дава възможности за по-изгодно финансиране на малкия и средния бизнес, които позволяват по-ниски лихви, по-малко изисквания за обезпечение на кредита.

Бяха представени също така инициативи като Европейския консултантски център, както и Европейския инвестиционен портал, който позволява да се потърси техническа помощ за подготовка на проектите на предприятията. Това от своя страна им дава шанса да рекламират на този портал, което ги прави по-забележими за евроинвеститорите.

„Бургас е един от най-важните икономически центрове в страната, с голям потенциал и за големи структурни и иновационни проекти, както и за малкия и среден бизнес, който е доста добре развит. Тук включвам на първо място сектор туризъм. Цялата палитра от възможности, които ние предоставяме с настоящия форум, трябва да позволи на бургаската бизнес среда да се възползва максимално от тези възможности, да се развие. Това събитие днес е част от серията събития, които правим във ключовите икономически центрове на страната“, обясни съветникът по икономическо управление към Европейската комисия в България - Георги Янакиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама