ДПС няма да подкрепи Дончев, не бил изявен социален експерт

13:08, 12 май 16 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Томислав Дончев не е от изявените експерти в социалната политика. Това не означава, че не може да бъде добър министър, ако изгради добър екип, защото доколкото знам, трима от четиримата зам.-министри са освободени. Това коментира пред журналисти Хасан Адемов от ДПС за евентуалната кандидатура на вицепремиера Томислав Дончев за социален министър на мястото на подалия преди дни оставка Ивайло Калфин, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Ако няма сериозна експертна подкрепа, той няма да постигне дори резултатите на Ивайло Калфин. ДПС е опозиция на управлението заради формулата му. Изборът на министри и гласуването на бюджети са онези важни проекти, които прокарват границата между управление и опозиция. В този смисъл няма да подкрепим каквато и да е персонална промяна в този кабинет", обясни Адемов. 

Според него каквато и да е персоналната промяна, нямало никакво значение. Той допълни, че не ставало въпрос само за управлението в социалното министерство, но и за цялостната политика на кабинета, защото министърът е пряко отговорен за изпълнението на политиката. 

"При положение, че мнозинството всеки ден генерира кризи, няма как да се говори за стабилно управление. Политиките във всеки един от секторите са зависими от прищевките на едната или другата част от управляващото мнозинство. Точно това създава дискомфорт в управлението и условия за кризи, каквато е последната", каза още депутатът от ДПС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама