Кънев: Борисов продаде ГЕРБ за дясна партия на запад, може да продаде Слънчев бряг за семеен курорт

13:52, 12 май 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много озадачаваща ситуацията, в която се обсъжда официално името на човек, който не е дал съгласие да поеме поста министър на труда и социалната политика. На първо място разговорът е доста хипотетичен. На второ място,оригиналността на идеята вицепремиери да поемат овакантените постове някак си се изчерпа. Това коментира пред журналисти лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод евентуалната кандидатура на вицпремиера Томислав Дончев за овакантеното от Ивайло Калфин място за министър на труда и социалната политика, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

"Понеже това ни е последният вицепремиер, боя се, че ако Николина Ангелкова подаде оставка, което се очаква отдавна, ще се наложи на Бойко Борисов да заеме поста на министър на туризма. Това не е лоша идея - човек, който е продал ГЕРБ за дясна партия на запад, може да продаде Слънчев бряг за семеен курорт", продължи Кънев. 

Той се оплака, че ДСБ не е била търсена за обсъждане на евентуалната кандидатура и научили от журналистите, че има такава. "Непотръсена подкрепа не се дава. Ако подкрепата ни не бъде потърсена, няма да го подкрепим, ако бъде, ще трябва да вземем тежко политическо решение", категоричен бе Радан Кънев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе попитан дали очаква подкрепа от страна на реформаторите за Дончев и какъв е коментарът му за изказване на Радан Кънев, в което определил властта като "къса скамейка". В тази връзка той коментира, че имат доста „дълга скамейка“, но не смята, че трябва да показват многото си играчи. 

По думите му Кънев не присъствал на разговорите за евентуална номинация на Дончев, тъй като там говорят за устойчивост, а не за "къса скамейка". Според него Реформатоският блок ще подкрепи кандидатурата за нов социален министър, ако действително бъде направено такова предложение от Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама