С множество атракции в Русе стартира 12-тото издание на изложението "Уикенд туризъм"

14:11, 12 май 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С атрактивна церемония днес в Русе бе открито 12-тото издание на изложението "Уикенд туризъм". То ще продължи до събота, 14 май, и се очаква да привлече над 5000 посетители. 

В церемонията по откриването взеха участие множество русенски и чуждестранни изпълнители, като особен интерес предизвика своеобразно "модно изложение" на традиционни български носии от различни краища на България от различни периоди от историята. Особен интерес предизвикаха и изпълнители от Унгария, които представиха традиционни фолклорни танци и музика. 

Събитията в трите дни ще продължат в следните направления:

• Туристическо изложение; • Фестивална програма – туристически анимации в градска среда на открито; • Дискусионна програма; • Маркетингови дейности за популяризиране на изложението и фестивала; • Презентиране на нов туристически продукт „Винен туризъм“ и кухня;

Общият брой на всички организации-изложители, занаятчии и демонстрации е 131, в това число и представители от Унгария и Румъния. Русенци и гостите на града ще се запознаят с 69 щанда и 35 занаята. Изложителите са местни администрации, хотелиери и ресторантьори, туроператори, разработващи туристически продукти, туристически агенти, регионални проекти, НПО, професионални браншови организации, образователни институции, туристически дружества, културни институти, винопроизводители, медии, издатели и други.

Сред изложителите е и Гранд хотел "Рига". На щанда му може да бъде намерена информация за възможностите, които предлага комплексът на брега на голямата европейска река Дунав, който през последните години заслужи няколко награди за "Събитиен туризъм" от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която призна и емблематичния ресторант "Панорама" за Най-добрата гурме кухня в България.

Фестивалната програма включва дейности във връзка с организиране на изложбени пространства и сцени на открито, презентиране на продукти на художествени занаяти и изкуства, представяне на туристически анимации, демонстрации и туристически атракции в градска среда. С цел разширяване обхвата на изложението и фестивала е организирано представяне на нов туристически продукт „Винен туризъм“ и кухня в партньорство с местни винопроизводители. Организирани са кулинарни демонстрации за презентиране на туристически продукти, свързани с традиционна кухня от региона, както и традиционна унгарска кухня.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама