Плевнелиев разкритикува депутатите за референдума на Слави Трифонов

14:13, 12 май 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавният глава Росен Плевнелиев отправи остра критика към Народното събрание заради референдума на Слави Трифонов. Днес депутатите допуснаха допитването без редакция.

"Няма да скрия своето притеснение от днешния дебат в Народното събрание. За мен е необяснимо, че народните представители с лека ръка вчера говориха за противоконституционност на някои от въпросите, днес обаче не стана и дума за това, просто се отказаха от отговорност и я прехвърлиха на някоя друга институция", посочи Плевнелиев в Шумен.

Според него тези действия не помагат на пряката демокрация в България, напротив – поставят я под въпрос. "Колко пъти трябва питаме българския народ по един и същ въпрос. За мен има много въпроси относно това, което се случи днес в Народното събрание, ще мислим много в президентската институция и в много скоро ще направя изявление към народа какви ще бъдат моите действия. В следващите часове и дни като държавен ще взема своето отговорно решение по този въпрос", каза още президентът.

Той определи и като необяснимо защо Народното събрание е допуснало повторно да се пита народът за електронното гласуване.

В коментар относно Изборния кодекс, той посочи, че е важно какви ще бъдат аргументите на депутатите при гласуването на ветото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама