Недоволство от EVN, в Хасково дават 2 фактури за месец

14:18, 12 май 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хасковлии недоволстват, че този месец трябва да платят две фактури за консумиран ток. Според читателски сигнал, група хасковлии с изненада установили на касата на EVN като им заявили, че  през май ще получат две сметки. Хората са възмутени от предприетата мярка. По думите им това се правело само от EVN.

След наша проверка се оказа, че масово хората, които чакаха днес да платят сметките си не знаеха за промяната. Те определиха мярката като поредният обир. Някои от чакащите заявиха, че не са виждали инкасатор в блока си, който да засича електромерите. Опитът им да научат имената на служителите остана без успех.

От EVN обясняват, че фактурите за електроенергия вече ще излизат по-бързо след отчитане на потребената енергия. Това е част от подготовката за либерализация на пазара. В тази връзка се предприема еднакратна промяна на сроковете за издаване и плащане на фактурите за електроенергия.

От дружеството твърдят още, че за част от клиентите това означава плащане на две фактури през май 2016 г., а за други – през юни 2016 г. Всяка фактура е за реално потребена енергия и общият брой фактури за една година остава 12.

От пресцентъра на дружеството нямаха информация дали и EON и ЧЕЗ са предприели тази мярка. Обясниха, че промяната са информирани КЕВР, общини, областни управи, потребителски организации, Омбудсман.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама