БСП: Последният път, когато Дончев беше предлаган за министър, правителството падна

14:22, 12 май 16 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Моят спомен е, че последния път, когато Дончев беше предлаган за министър на финансите, правителството падна. Нещо ми напомня, че в подобна ситуация сме и сега. Всеки ден, в който това правителство е на власт, е вреден за страната и е пагубен. 

Това коментира говорителят на БСП Жельо Бойчев за евентуалната кандидатура на вицпремиера Томислав Дончев за овакантеното от Ивайло Калфин място като министър на труда и социалната политика. 

"Свидетели сме на поредната управленска и кадрова криза на това правителство. Явно Борисов има универсални министри. Искам да припомня, че другият вицепремиер Меглена Кунева от отговарящ за европейската политика, стана министър на образованието. Сега вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаря за усвояването на европейските средства, се предлага да стане министър на социалната политика. Това е парламентът на сделката и пазарлъците, а БСП няма да участва в тях", обясни Бойчев, като бе категоричен, че ще гласуват "против" всяка една кандидатура за министър в правителството на Борисов.

Колегата му Таско Ерменков допълни, че не останали вицепремиери, които да са без портфейл и честити за новия социален министър. Той пожела работата му да бъде малко по-успешна от усвояването на евросредства и подчерта, че от БСП са против това правителство. "Не подкрепяме кабинета "Борисов", за да подкрепяме неговите министри", добави още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама