Бургазлия отива на съд за обир и опит за убийство

14:28, 12 май 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Сливен предаде на съд Дамян Кършовски-Дамбея, съобщиха от Окръжна прокуратура-Сливен.

Бургазлията е подсъдим за това, че на 31.12.2015 год. в сливенското село Младово заедно с Георги Петков обрали жена, като й отнели 450 лева.

Дамбея е подсъдим и за това, че е употребил и огнестрелно оръжие – пистолет марка „Steyr“, калибър 9 мм и 2 патрона, без да има разрешително за тях.

Той е обвинен и за това, че на същата дата в сливенското село направил опит умишлено да умъртви мъж, като опитът е останал недовършен по независещи от волята му причини.

Георги Петков и Дамян Кършовски са от Бургас и се познавали отдавна. В началото на месец декември 2015 год. от свои познати обвиняемите разбрали, че местен бизнесмен притежава имот в Младово. Предположили, че там съхранява част от парите си и решили да извършат кражба. За целта, по Коледа посетили Младово и проучили местоположението на имота, начините за проникване в него и възможностите за бягство, в случай че бъдат забелязани.

Двамата влезли в имота на 31.12.2015 г. вечерта.

На същата дата около 23.10 ч. двама мъже от с. Младово, които празнували с компания в близкото заведение и имали ключ от имота, отишли до него за подаръци. Единият от мъжете забелязал силуети на трима непознати, които побягнали към оградата на съдения двор. Вратата била отключена. След като разбрал, че в двора има крадци, мъжът съобщил за тях на своя спътник. Двамата влезли в двора, но там вече нямало никой. Чували се само стъпките на непознатите в съседния двор. Мъжете се върнали на улицата и на уличното осветление забелязали трима, които се отдалечавали, бягайки в посока към главната улица на селото.

Те тръгнали след крадците и секунди по-късно единият се обърнал и произвел изстрел срещу тях. Въпреки това двамата продължили да ги преследват по улицата, но не след дълго „стрелецът“ повторил. Тогава мъжете се обадили на свои приятели от компанията.

Малко по-късно мъжете застигнали един от непознатите и го задържали. Другият непознат продължил да бяга. Задържаният бил Георги Петков. Той бил съборен на земята с помощта на дошлите на помощ хора от селото. Тогава Петков признал, че със спътниците си са от Бургас и са дошли да търсят пари в жилището.

През това време други мъже от селото преследвали избягалия непознат. На една от улиците забелязали, че мъжът държи в ръката си пистолет и върви бавно напред. Близо до една от последните къщи на селото той спрял. Мъжете му извикали да хвърли пистолета. Непознатият се обърнал, произвел още един изстрел към тях и отново побягнал по черния път към канала.

Непознатият подминал канала и тръгнал през обраслата с драки нива в местността „Пчелина“. Мъжете, които се придвижвали с микробус, опитали се да се приближат, но тогава непознатият произвел два изстрела по посока на микробуса. Първият куршум улучил рамката на прозореца на предната лява врата, а вторият, пръскайки стъклото откъм страната на водача, поразил лявото рамо на шофьора. Тогава спътникът му, който носел в себе си ловна пушка, предупредил бягащия, че ще стреля. Непознатият отново побягнал, но бил прострелян в крака с патрон за лов на пъдпъдъци. Впоследствие бил задържан. Това бил Дамян Кършовски.

Към момента Дамбея е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебното заседание по обвинението срещу него е насрочено от Окръжен съд-Сливен за 26.05.2016 г.

          

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама