В Пловдив обявяват победителите в конкурса на АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ за живопис, скулптура и графика

14:32, 12 май 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Журито в V-ия национален конкурс "АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ" за живопис, скулптура и графика определи и тримата носители на регионалните награди – по един в трите жанра - живопис, скулптура и графика, както и общо 11 номинирани. Победителите ще бъдат обявени по време на откриването на изложбата тази вечер от 18.00 часа. 

74 автори от Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Казанлък и Кърджали представиха близо 200 художествени произведения за участие в Регионалната изложба – конкурс. След свое заседание, продължило няколко часа, журито в състав: Надежда Кутева, Захари Каменов, Пламен Стефанов и Христо Харалампиев реши да допусне до изложба в Градска художествена галерия – Пловдив общо 63-ма творци.

Националният конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин ще се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство.

В продължение на две календарни години 2015-2016  на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Във всеки град се назначава жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика.

В края на 2016 година в гр. София ще се проведе заключителна изложба-конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама