Поли Генова излиза на сцената на "Евровизия" тази вечер

14:38, 12 май 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поли Генова излиза на сцената на „Евровизия“ тази вечер в Стокхолм. Тя ще представи България под номер 12 във втория полуфинал на песенния конкурс. Шоуто ще започне в 22:00 часа българско време.

„If love was a crime” („Ако любовта беше престъпление“) е песента на Поли Генова, която отправя послание за силата на любовта и смелостта на обичащите хора, готови да стигнат до край, независимо от обстоятелствата и общественото мнение. Това е второто й излизане на сцената на "Евровизия" след участието й през 2011 г. с песента „На инат“.

Песента "If love was a crime" досега е видяна над 2,55 млн. пъти в YouTube. Тя ще се състезава с още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия.

Българите в чужбина ще могат да подкрепят нашия представител в „Евровизия“. От България пък може да се гласува за другите изпълнители. Вотът на зрителите започва веднага след последната излъчена песен и трае 15 минути.

За финала, който ще се състои на 14 май, вече се класираха по време на първия полуфинал Азербайджан, Армения, Чехия, Русия, Хърватия, Австрия, Унгария, Малта, Холандия и Кипър. Швеция, която е тазгодишен домакин и миналогодишен победител, отива автоматично на финала. В крайния етап ще се борят и петте страни – основателки на конкурса – Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

"Евровизия" се провежда от 1957 г. България се състезава от 2005 г., но страната ни е достигала до финала само през 2007 г. с песента "Вода" на Елица и Стунджи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама