3 години затвор условно получи съдия от Русе за поискан подкуп

14:44, 12 май 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съдия от Русе Николай Стефанов е осъден на 3 години затвор условно по обвинението, че е опитал да вземе 500 лева подкуп от адвокат. Това стана ясно след като днес състав на Софийски градски съд се произнесе по делото, съобщава „Правен свят“. Стефанов е осъден и да плати 3000 лв. Глоба. Също така му е забранено в продължение на 3 години да заема длъжност в съдебната система. 

Стефанов беше арестуван при зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата в центъра на Русе през февруари м.г. По време на делото обаче стана ясно, че един от основните участници в операцията – Димитър Влахов от ДАНС, на практика е осуетил предаването на парите, след като е прибързал с ареста.

Според обвинението съдия Стефанов на 14 февруари 2015 г. се е опитал да вземе поискан от него подкуп в размер 1000 лв от адвокат Свилен Стефанов. Парите са били, за да одобри съдията споразумение между защитника и прокурор Христо Матев. С него подсъдимият, Мартин на 17 години, се признава за виновен за грабеж на 32 лева, а страните се споразумяват за 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок.

До предаване на подкуп така и не се стига заради прибързания арест от страна на ДАНС. Това е и причината обвинението да стига само до поискан подкуп и опит да бъде взет. Белязаните пари били в джоба на панталона на адвоката и си останали там до края на операцията, вместо да отидат в ръцете на обекта на спецоперацията - съдия Стефанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама