Агенцията по храните затвори обект в Пазарджик заради лоша хигиена

15:35, 12 май 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговски обект в Пазарджик е затворен заради лоша хигиена, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Мерките са предприети, след извънредни проверки по време на великденските и гергьовденските празници.

Общо 153 предписания са връчили инспекторите от БАБХ на обекти в цялата страна, съставени са и 80 акта за установяване на административно нарушение. Затворени са четири обекта.

Най-много проверки са извършени от инспекторите към областните дирекции по безопасност във Варна - 297, София - 268, и Пловдив - 249. Най-много предписания са връчени във Варна и София.

Констатираните от инспекторите нарушения са свързани с нерегламентирана търговия с храни, липса на документи за произход или изтекъл срок на годност на продукцията.

В резултат на констатирани несъответствия са възбранени над 1600 килограма храни, от които над 300 килограма агнешко месо и субпродукти, 5.5 килограма козунаци поради изтекъл срок на годност. 94 744 яйца бяха насочени за преетикетиране, след като беше констатирана техническа грешка при етикетирането. В Българска агенция по безопасност на храните не са постъпвали сигнали за съмнение за хранително натравяне по време на празниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама