ОУ „Васил Априлов” в Исперих е победител в Областното състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации"

15:37, 12 май 16 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година отборът на ОУ „Васил Априлов” в Исперих стана комплексен победител в Областното състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", съобщиха от Областната дирекция на МВР. На второ място се класираха децата от СОУ „Христо Ботев” в Лозница, а трето място зае тимът на ОУ „Васил Левски” – Разград.

Надпреварата се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград. В инициативата, която се осъществява за 16-та поредна година, се включиха седем отбора от общините Самуил, Цар Калоян, Лозница, Исперих, Кубрат, Завет и Разград.

Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени четири учебни центъра, всеки с по няколко модула. Първи учебен център бе „Защита при бедствия”- действие при природни бедствия - земетресение и наводнение. Втори учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”, трети „Пожарна безопасност” и четвърти  „Първа помощ”.

Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите.

Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама