В "Света София" майките ще могат да наблюдават бебетата си онлайн през телефона

16:20, 12 май 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Онлайн видеосистема за наблюдение на новородени от смартфон ще има в неонатологичното отделение в Първа АГ болница "Св. София". Така лекари и родители ще могат денонощно, седем дни в седмицата, да наблюдават бебетата в болницата. Видеонаблюдението е част от интегрираната информационна система на лечебното заведение, която позволява да се следят и финансово-административните резултати в реално време. Това каза директорът на болницата Иван Костов.



Костов, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов провериха ремонта на неонатологичното отделение в "Света София", който трябва да приключи до два месеца.





От началото на годината в болницата са се родили около 900 бебета. За 2015 г. ражданията са били 3000, което нарежда лечебното заведения на второ място в страната по брой раждания, похвали се Костов.



През последните две години в "Света София" са инвестирани около 1 млн. лева за подобряване на материалната база и за купуване на ново оборудване, допълни кметът Фандъкова. През тази година предстоят ремонти и в Първа градска болница, Пета градска болница и в "Шейново". Цялостно щ бъде санирана и сградата на на 12-о ДКЦ в кв. "Люлин". Общината започва и текущи проверки на болниците, които стопанисва.



„Нашата цел е всяко лечебно заведение да бъде проверено, за да сме сигурни, че всичко е наред от гледна точка на организацията на работата и че има добър контрол върху финансите на дружествата. Където има нарушения, ги докладваме на балансовите комисии, взимат се мерки“, обясни зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.



В момента текат конкурси за мениджъри на общински болници. Йорданка Фандъкова заяви, че се надява „да бъдат подбрани много добри мениджъри, защото ако няма добро управление на място в лечебното заведение, каквито и средства да даваме, има риск да не бъдат оползотворени ефективно“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама