Съдят софиянец, държал и разпространявал дрога в Слънчев бряг

16:38, 12 май 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд Валентин Стоянов. 20-годишният софиянец е подсъдим за това, че на 14 август миналата година в Слънчев бряг, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение. У наркодилъра са открити 11 полиетиленови плика тип „клипс”, с общо количество от 2,875 грама коноп; 12 полиетиленови топчета с общо 3,254 грама коноп; по 3 плика с метамфетамин, кокаин и метилендиоксиметамфетамин (MDMA).

На 14 август миналата година около 10,45 часа двама полицаи от РУП-Несебър, изпълняващи  служебните си задължения като автопатрул, спрели за проверка до хотел „Кристал” Стоянов и още двама души, като констатирали, че всеки от тях носел по един сак с багаж. Полицейските служители направили справка и след като установили, че подсъдимият е с криминална регистрация, решили да извършат полицейски обиск. Ченгетата забелязали, че в една от външните прегради на сака на подсъдимия се намират множество полиетиленови пликчета и няколко пластмасови контейнера.

Полицаите указали на Стоянов да ги последва в РУП-Несебър, но като чул това, подсъдимият пуснал сака си и побягнал. Последвалият го незабавно полицай забелязал, че беглецът изхвърлил полиетиленов плик. Не след дълго той бил задържан.

Към настоящия момент Валентин Стоянов е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по дело, подсъдно на Софийска градска прокуратура.

Бургаският окръжен съд е насрочил заседание по делото за 26 май 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама