Росен Плевнелиев се срещна с кметския екип в Шумен

17:01, 12 май 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев се срещна с кметския екип на община Шумен, съобщиха от пресцентъра на кметството. По време на срещата с представителите на администрацията държавният глава обеща на кметския екип, че може да разчита на неговото съдействие за развитието на Индустриалния парк. "Аз много се зарадвах на индустриалната зона. Поемам ангажимент към вас, защото виждам, че сте добри стопани и че работите честно и ангажирано. Вратите ми са отворени за вас и ще ви помагам с каквото мога".

Не очаквайте от мен политическо говорене, аз съм човек, който може да помогне, за да се свърши нещо полезно, нещо реално", каза Плевнелиев.

По думите на президента Североизточна България трябва да бъде приоритет за развитие. Той припомни, че още като министър на регионалното развитие е заявявал, че изграждането на автомагистрала „Хемус“ трябва се превърне в много важен европейски проект. Националната програма за енергийна ефективност е друг акцент, върху който се спря Росен Плевнелиев. Той изрази мнение, че тя трябва да достигне до Шумен и обеща помощ и съвети в тази посока.

От общинската администрация поискаха съдействие от президента за законодателни промени, които да облекчат инвеститорите. Росен Плевнелиев се съгласи, че това е изключително важно. По думите му,  когато един инвеститор поиска да изгради фабрика, това трябва да се случи до година и половина.

Кметският екип и държавният глава бяха единодушни, че законодателството трябва да се промени така, че  срокът за издаване на разрешително за строителство да бъде максимално съкратен – до няколко месеца.

По време на срещата от общинската администрация поискаха от държавния глава съдействие за отпускането на средства в размер на 3 млн. лева за довършване на старческия дом в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама