Бойко Борисов ще играе футбол в Стара Загора

17:31, 12 май 16 / Спорт 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов ще открие в събота новата трибуна на   стадиона в кв. „Кольо Ганчев” в Стара Загора. Очаква се той да се включи и във футболната среща между ветераните на „Витоша” Бистрица и „Нефтохимик” Бургас, която е финал на държавното първенство.

В събота ще отвори врати официалната трибуна на стадион „Верея“.  Проектът се реализира по програма JESSICA- европейска инициатива за устойчиво градско развитие . Нисколихвеният кредит на стойност  870 000 евро е осигурен от Сосиете женерал Експресбанк и Регионалния фонд за градско развитие.  Новата трибуна  е изградена от „Пи Ес Ай“ Стара Загора . Съоръжението  отговаря на всички съвременни изисквания и покрива критериите на УЕФА:  покрити с козирка седалки за зрителите; модерни съблекални, съдийска стая и стая за ВИП зрители, помещения за масаж и физическа подготовка, лекарски кабинет, зала за пресконференции и коментаторски кабини, сервизни помещения, паркинг. За хората в неравностойно положение е изграден  панорамен асансьор.

На 6 май м.г. бе  официално открито  футболно игрище с изкуствена настилка. Министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов, кметът Живко Тодоров и почетния председател на СНЦ“ ФК Верея“ прерязаха лентата. Комплексът стана база на националните гарнитури по футбол на България. Отбори, участващи в Европейското първенство за юноши по футбол тренираха на стадион „Верея“.

В резултат на направените инвестиции, изграденото основно футболно игрище  отговаря на стандартите за провеждане на национални и международни футболни дербита, лицензирано е от комисия и е включено в регистъра на БФС като възможност за провеждане на спортни прояви.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама