122 обекта са проверени от РИОСВ – Велико Търново през април

17:40, 12 май 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експертите на РИОСВ са извършили 123 проверки в 122 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област. В резултат са издадени 18 предписания.

66 проверки са направени във връзка с изтичането срока на предписанията до кметовете на общини за почистване на отпадъци от речните корита и общинската пътна мрежа и прилежащите им територии. Проверени са реки, дерета и участъци от общинската пътна мрежа на 14-те общини, попадащи в обхвата на РИОСВ – Велико Търново. Проверките са установили, че предписанията са изпълнени в посочения срок. Не са констатирани нерегламентирани замърсявания на речните корита и общинската пътна мрежа с отпадъци.

През април са направени и 12 комплексни проверки на обекти в общините Габрово (7), Севлиево (2) и по една в общините Велико Търново, Елена и Павликени. На седем от обектите са издадени 12 предписания за привеждане на дейността в съответствие с изискванията на екологичното законодателство.

През периода са съставени 3 акта на фирми за неводене на отчетност на отпадъците и за неспазване на условия от Решение по преценяване необходимостта от ОВОС на директора на РИОСВ – Велико Търново. Издадени са три наказателни постановления за 2200 лв.

Наложени са три санкции на обща стойност 34332,82 лв., от които две текущи санкции за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, поставени в разрешителните за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води за мандра и кланица в с. Соколово, община Дряново. Еднократна санкция е наложена и на фирма за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, определени в комплексното разрешително.

През периода са събрани 5992,83 лв. от наложени глоби и санкции.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама