Спират командировките на полицаите по границата, за да бдят край морето

17:44, 12 май 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С оглед гарантиране на сигурността в морските курорти през лятото ще бъдат прекратени командировките на всички служители на областните дирекции на МВР в Бургас, Варна и Добрич. Това съобщи зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров във Варна, където участва в дискусия на тема „Конкурентоспособност на българския туризъм“, съобщи репортер на Topnovini.bg.

Най-много – 556 служители на вътрешното ведомство, ще изкарат по месец командировка в курортите край Бургас.

Предстои сключване на споразумения с вътрешните министерства на Румъния и Чехия за командироване и на техни служители за участие в смесени наряди в курортите. Румънците ще работят заедно с българските си колеги във Варна и Добрич, а чехите – в Китен, Приморско и Слънчев бряг.

Видимо и увеличено в сравнение с предишни години ще е полицейското присъствие както в курортите и край плажовете, така и при събития с участието на много хора, каквито няма да липсват по Черноморието и това лято.  Засилена ще е и охраната на летище Бургас, където полицаи и жандармеристи ще дават денонощни дежурства. Заради повишената опасност от тероризъм хотелиерите вече са инструктирани да бъдат особено бдителни, преминават обучения за бърза евакуация.

За улеснение и на туристите, които стават жертви на престъпления, и на полицаите, които ги обслужват, от МВР подготвят брошури с примерни жалби и молби на различни езици. В помощ на областните дирекции ще бъдат наети и допълнителни служители, владеещи румънски, руски, полски и немски език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама