Станишев и Местан спорят през медиите кой кой кабинет е свалил

18:00, 12 май 16 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившите председатели на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан влязоха в задочен разговор през медиите. Двамата се обявиняват един другиго в свалянето на два кабинета - “Борисов” 1 и “Орешарски”.

Тази сутрин пред bTV лидерът на ДОСТ Местан заяви, че Станишев е влязъл в договорка, “за да свали първия кабинет “Борисов”. "Нямам намерение да влизам в дебат с лидера на ДОСТ. Ще кажа само, че тезите му са несъстоятелни и абсурдни. Доказват го фактите”, отговори му чрез своя пресцентър лидерът на ПЕС.

"Твърдението за договорки за кабинета "Орешарски" през 2012 г. е от сферата на фантастиката, но не и на сериозната политика. През 2012 г. никой нямаше представа, че през пролетта на следващата година кабинетът ще падне и ще последват предсрочни избори", казва Станишев.

И допълва: “Кабинетът "Борисов 1" беше свален от спонтанните масови протести на българските граждани през февруари 2013 г. Всяко друго твърдение е инсинуация и обижда хората, които тогава излязоха на улицата без страх, за да изразят своите позиция и протест срещу управлението на ГЕРБ. Всички помнят, че именно протестите принудиха тогава Борисов да подаде оставка”.

И от своя страна обвинява Местан, че се е договорил с Борисов за свалянето на кабинета “Орешарски”.

Отговорът на Местан, чрез партийния пресцентър, не закъсня. В него лидерът на ДОСТ отрича свалянето на кабинета “Орешарски” да е договорено на прословутото “кърджалийско кафе”. “Най-нелицеприятният факт за г-н Станишев е този, че и при късните кафета, които сме пили с г-н Борисов, не са договаряни каквито и да са действия за сваляне на Кабинета „Орешарски“, защото единствената и самодостатъчна причина, поради която този Кабинет си отиде, е тоталният крах на БСП с тогавашен председател г-н Станишев на европейските избори”, казва Местан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама