Пет детски полицейски управления ще отворят врати в Разградско

18:03, 12 май 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет детски полицейски управления ще отворят врати в различни училища в Разградско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Поне веднъж седмично децата ще имат "час на полицая". Идеята е в това време да се провеждат лекционни и практически занятия. Целта е да се формира чувство на уважение към законността и реда, към човешкия живот, да се възпитат децата в нетърпимост към проявите на насилие, агресия, хулиганство.

Занятията стартират на 16 май със запознаване на учениците с дейността на охранителна полиция. Те ще научат и как се оказва долекарска помощ, ще слушат лекции за вредите от тютюнопушенето, алкохола, дрогата. Сериозно внимание ще бъде обърнато на пътната безопасност, както и какви са начините за лична защита при нападение. Предвидени са и часове по криминалистика, когато децата ще разберат как се събират доказателства.

В часовете на полицая ще участват инспектори от Детска педагогическа стая, служители от група "Охрана на обществения ред", НТЛ и "Пътна полиция". Освен лекции ще има практически занятия, викторини, ролеви игри. Предвидени са родителски срещи с участие на полицаи по проблемите, касаещи възпитанието и сигурността на децата.

В Разград Детското полицейско управление стартира на 16 май в 12.00 часа в ОУ "Никола Икономов”. В Исперих ще бъде изградено полицейско управление в ОУ „Васил Априлов”. В Кубрат в детското управление ще участват 20 деца от ОУ „Христо Смирненски”, а други 24 ще бъдат обучавани в СОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Завет. Детско полицейско управление ще има и на територията на РУ-Лозница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама