Фандъкова останала много изненадана от оставката на Калфин

18:06, 12 май 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да скрия, че се изненадах от оставката на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. Работили сме много добре, виждали сме се и сме се чували по конкретни казуси и той винаги е бил изключително кооперативен и отворен към проблемите. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Калфин подаде оставка на 11 май, след като АБВ обяви, че оттегля подкрепата си от правителството. От партията изтъкнаха множество причини за напускането от властта. Освен Калфин оставки подадоха и всички местни управници издигнати от АБВ.

Както премиерът Бойко Борисов и Фандъкова изрази благодарност към бившия социален министър за „доброто сътрудничество“.

„Да се надяваме, че ще продължим по същия начин и с новия социален министър“, каза кметът и припомни проектите, които общината е осъществила благодарение на Калфин.

„Заедно със социалното министерство изпълняваме проекта за дейността по изградените центрове за настаняване от семеен тип на деца с много тежки здравословни проблеми. Сътрудничеството и координацията бяха отлични и ни дадоха възможност да осъществим този проект, който е важен не само за София, но и цяла България”, изтъкна Фандъкова.

Тя не пожела да коментира предложението Томислав Дончев да заеме този пост. По-рано днес стана ясно, че Цветан Цветанов започва политически консултации за номинацията на Дончев за социален министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама