Никой не иска четири варненски плажа, намалиха цените им с 30%

18:36, 12 май 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нито един кандидат не се е появил за наемане на плажа „Аспарухово“ и на Офицерския, който се предлага на три обособени части. Министерството на туризма вече е обявило повторни търгове, при които началната им цена е намалена с 30%. „Имам уверенията на областния управител Стоян Пасев и на кмета на Варна Иван Портних, че тези плажове, които са много посещавани, няма да останат безстопанствени през сезона“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

На дискусия във Варна за конкурентоспособността на българския туризъм, организирана от вестник „Стандарт“, тя съобщи, че  се подготвя нова методика, по която плажовете ще се отдават на концесия следващото лято. В момента в неформални разговори с концесинери и хотелиери се търси формула за намаляване на цените на чадърите и шезлонгите, като се договори с държавата предоставянето на нови услуги.

„90% от летния ни туристически продукт се формира от плажа. Когато хората идват на море, те търсят плажа. Навсякъде могат да намерят хубав хотел, с предлагане на различни видове продукти“, посочи министър Ангелкова.

Тя потвърди очакванията за изключително успешно туристическо лято, базирани на ръста в записванията на всички важни пазари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама