Съдът решава до месец дали да отмени заповедта за преместване на Емине от Вълкосел

19:13, 12 май 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административен съд - Благоевград насрочи ново заседание по делото срещу директора на училището в сатовчанското село Вълкосел. То ще се проведе през месец юни и на него трябва да се оповести решението на магистратите - дали да отменят заповедта за преместване на 16-годишната Емине Шаматарева, която  от началото на тази година  ходи в час забулена. 

На второто заседание по делото като свидетел бе разпитана първа братовчедка на Емине - Айше Башова. Тя бе категорична, че роднината й може да ходи както си иска на училище и никой не може да й забрани. Тя обясни, че е завършила гимназия през 2010 година и след това е учила в Югозападния университет. Винаги е носила забрадка. Опитали се да я убедят да се разбули,но всичко било напразно. Носила я до завършването на средното образование. 

"Образованието в България е светско. Вътрешният правилник се спазва от всички ученици, освен от Емине", коментира школския директор Митко Джуков.

Както Topnovini.bg вече писа, Емине Шаматарева бе изключена от училище на 7 март, след като многократните опити на ръководството на учебното заведение и институциите да я убедят да свали забрадката се оказаха напразни. Баща й забранявал на социалните служители да говорят с нея в негово отсъствие. Ресим Шаматарев е учил 5 години в Йордания и е експерт в Главното мюфтийство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама