32 допълнителни полицаи ще пазят по морето в област Добрич, идват и румънци

19:28, 12 май 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 732-ма полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани от 1 юни до края на август по Черноморието, за да подпомогнат състава на местните дирекции на МВР в областите Варна, Бургас и Добрич по време на активния туристически сезон.  За Добрич са предвидени 32-ма допълнителни полицаи.

С оглед  гарантиране на сигурността в морските курорти през лятото ще бъдат прекратени и командировките на всички служители на тези три дирекции по българо-турската граница. Това съобщи във Варна  зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров във Варна, където участва в дискусия на тема „Конкурентоспособност на българския туризъм“.

Предстои сключване на споразумения с вътрешните министерства на Румъния и Чехия за командироване и на техни служители за участие в смесени наряди в курортите. Румънците ще работят заедно с българските си колеги във Варна и Добрич

Румънските полицаи ще са за месеците юли и август, а от 1 юни пристигат командированите от вътрешността на страната служители на МВР.

Видимо и увеличено в сравнение с предишни години ще е полицейското присъствие както в курортите и край плажовете, така и при събития с участието на много хора, каквито няма да липсват по Черноморието и това лято.

За улеснение и на туристите, които стават жертви на престъпления, и на полицаите, които ги обслужват, от МВР подготвят брошури с примерни жалби и молби на различни езици. В помощ на областните дирекции ще бъдат наети и допълнителни служители, владеещи румънски, руски, полски и немски език.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама