Как се реагира при пожар показаха деца и преподаватели от детската градина в Стожер

20:24, 12 май 16 25 1351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Практическо занятие по ситуация "Пожар" се проведе в детска градина "Здравец" в село Стожер, община Добричка. Занятието се проведе в две части. В практическата бе показано как по време на занятия помощник-възпитател забеляза дим в електрическото табло на втория етаж на сградата. Директорът Донка Стефанова подаде сигнал на тел. 112 и звуков сигнал, за да бъдат информирани служителите в детската градина за настъпилото бедствие. Веднага бе извършена евакуация на децата от сградата и изведени към спортната площадка в двора. При проверка на малчуганите по групи стана ясно, че няколко от тях са се заблудили и са останали в една от тоалетните. Те бяха изведени от двама пожарникари.

Първа долекарска и психологическа помощ им бе оказана от представителите на БЧК. С линейка на ЦСМП бе показано как деца със счупвания следва да се отведат в Отделението по ортопедия на болницата в Добрич. 

В теоретичната част бе представен филм за създаването на Червения кръст в световен мащаб. Направена бе презентация за превенция и намаляване на риска при бедствия, аварии и катастрофи.

Занятието се проведе в партньорство с районно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", Второ РУ на МВР, специалисти от Областния съвет на БЧК, представители на БМЧК, на Доброволния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи, /ДЕРБАК/ и проекта за третата възраст на организацията, и на ЦСМП. Присъстваха зам.-кметът на Община Добричка Илдъз Юнус и директори на детска градини от общината.

"Целта на нашето занятие, освен практическата й част, е да покажем нашата работа с партньори. Детската градина е отворена институция за работа с други обществени организации", сподели директорът на ЦДГ "Здравец" Донка Стефанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама