Таско Ерменков: Държава няма, има един премиер, който се разпорежда

20:29, 12 май 16 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държава няма, има един човек, който се опитва да се изживява като тази държава. Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков в ефира на bTV.

Според него от началото на това правителство досега БСП е била и ще продължава да бъде опозицията на това, което се случва в България.

По думите му се унищожава държавата като такава и това е най-страшното. Това, че живеем в нещо, което се казва България, не означавало, че имаме държава. Държавата се отличавала със своите институции, а ние виждаме, че в България институции вече нямало.

„Има един премиер, който разпорежда какво трябва да се случи – на парламента, комисия за защита на конкуренцията, на своето правителство, на кмета на София и от време на време ми се струва, че и на президента се опитва да му каже какво трябва да се прави. Държава няма, има един човек, който се опитва да се изживява като тази държава“, убеден е социалистът.

Според него първото нещо, което ще направи БСП, когато дойде на власт, е да си върне държавата, да направи държава с институциите, каквито трябвало да бъдат – парламент, който работи като такъв и е върховният орган в държавата; Министерски съвет, които трябва да изпълнява политиките и интересите на държавата, а не да казва: „Слушам!“; съд, който да бъде единствено подвластен на справедливостта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама