Международен кулинарен фестивал ще подкрепи сдружение „Дете и пространство”

21:06, 12 май 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 20 май в Мол-Русе ще гостува Международният кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света". Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, в партньорство с Министерството на туризма, 17 дипломатически мисии в България, Мол – Русе, GTC България, Кулинарна Академия HRC и Международния женски клуб-София.

Всички събрани средства по време на кулинарното събитие на годината ще бъдат предоставени в подкрепа на различни социални каузи, като за Русе беше избрано Сдружение „Дете и пространство“.

По време на фестивала гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от деца сувенири, а приходите от символичното дарение за вход в размер на 3 лв. ще бъдат предоставени на Сдружение „Дете и пространство” за рехабилитацията на деца в риск и деца със специфични нужди.

В изработването на сувенирите участие има и Людмил, който само преди няколко дни навърши 16 години и беше учуден и изненадан, че е център на вниманието на своите приятели.

Люси е настанен в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Вяра”. Преди 2 години идва тук от дома в Брестовица. Сега е ученик в 9-ти клас и мечтае да стане техник. В новия си дом вече има самостоятелна стая, която сам подрежда и почиства. В нея той учи уроците и слуша музика на таблета си. Включва се във всички занимания и обича да рецитира стихотворението „Аз съм българче”. Любознателен е и разглобява разни технически „джажди”, но после не винаги успява да ги сглоби. Сега вече има свой дом, стая, приятели, ходи на училище.

В слънчевия следобед децата и екипът на ЦНСТ-„Вяра” празнуват в двора на своята къща с музика, танци и балони. Палавата Пипи Дългото чорапче също е тук и ги учи на нови игри и пакости, и в игрите се включват дори и децата в инвалидни колички. След веселите песни, игри и танци, екипът на центъра изненадва Людмил с подаръци и огромна торта, която ще стигне за всички. Няколко балона се откъсват и политат високо в небето. Празникът продължава и всяко дете може да мечтае, кога ли ще дойде и неговият рожден ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама