Изследват безплатно за СПИН в Шумен

21:06, 12 май 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатни и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН ще направи Регионалната здравна инспекция в Шумен до 20 май.

Всички желаещи могат да се изследват в РЗИ – Шумен от 09.00 ч. до 16.00 ч. в сградата на инспекцията, която се намира на пл. „Освобождение” № 1, ет. 2, ст. № 11

Кампанията на РЗИ е във връзка с 15 май 2016 – Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

По време на кампанията здравната инспекция ще проведе семинари в училищата в Шуменско, тематични беседи и обучения с лица и групи от ромското население, Обучителни семинари по връстников подход (връстници обучават връстници), съвместно с БМЧК в СОУ „Панайот Волов“ и СОУ „Трайко Симеонов“ гр. Шумен.

На 15 май доброволците от Младежкия червен кръст в Шумен ще раздават на гражданите брошури с информация за СПИН и презервативи.

Акцията ще се състои в централната част на  Шумен.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май. В световен мащаб на този ден стотици хиляди хора от над 1 200 организации в 115 страни участват в най-голямото и най-старо събитие, свързано с проблема ХИВ/СПИН. За първи път този ден се отбелязва на 2 май 1983 г. в Сан Франциско и Ню Йорк, когато все още се знае твърде малко за болестта, а официално регистрираните случаи на СПИН са били няколко хиляди. В България денят се отбелязва от 1992 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама