Благотворителен концерт събира средства за подмяна на инструменти в НУИ в Русе

06:46, 13 май 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На благотворителен концерт, който ще се проведе днес от 18.00 часа в зала Русе, ще бъдат събирани средства за подмяна на пианата в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Това съобщи преподавателят по народно пеене в учебното заведение Георги Георгиев.

Концертът е част от благотворителната кампания за набиране на средства за смяна на пианата в училището.

Участници ще бъдат възпитаниците на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" Спартак Савчев, Александър Пламенов, Виктория Георгиева, Розалия Желязкова, всички колеги на Георги Георгиев от ВУЗ-а.

Миналата година те са участвали в благотворителен концерт за събиране на средства за българските семейства в Украйна.

Причината за нестандартното събиране на пари е, че музикалното училище в Русе е трудно да поддържа уникалната си форма без нужната база, а тя вече в някои отношения не е на ниво.

За положителна промяна работи директорката Мария Дуканова, изтъкна Георгиев, която прави буквално от нищо- нещо, смята той.

За реализирането на концерта са помогнали много русенци, някои от тях ученици – например Анджела Димитрова, която е направила плакатите и брошурите за събитието, РотарАКТ Русе, учителката по пеене в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Румяна Русева и др.

На концерта ще се изпълнява поп, рок и народна музика, плюс авторско парче, дело на Георги Георгиев и друг възпитаник на музикалното училище – Алескандър Пламенов – един от посочените вече участници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама