Кристалина Георгиева представя Инвестиционния план за Европа в Пловдив

06:59, 13 май 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще представи Инвестиционния план за Европа, известен още като "Плана Юнкер" пред представители на българския бизнес, правителството и местните власти на конференция в Пловдив. Днес  Георгиева ще говори за възможностите, които тази мащабна икономическа инициатива на ЕК създава за развитие на българската икономика и подобряване жизнения стандарт на всички българи.

Целта на форума, организиран от Представителството на ЕК и Информационното бюро на ЕП в България, е да предостави практична информация как може да се кандидатства за финансиране по тази инициатива, както и как малките и средни предприятия могат да се възползват от нея.

Планът за инвестиции представлява амбициозен подход за насърчаване на предприемачеството в Европа без да се създава нов публичен дълг. Целта му е да преодолее спада от 15% на инвестициите в Европа между 2007 и 2014 година. Планът "Юнкер" е отворен както за частни предприемачи, така и за публични предприятия и общини, които могат да кандидатстват за финансиране с подходящи проекти.

На форума експертите ще представят условията за финансиране на инфраструктурни и иновационни проекти, Европейския портал за инвестиционни проекти и Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси.

По-късно през деня Кристалина Георгиева ще се включи в деветата дискусия от кампанията „Да! На българската икономика” на тема"Да! На българските региони". Инициативата е организирана от вестник "Стандарт".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама