Трудова борса организират в Стара Загора

07:20, 13 май 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредната трудова борса, организирана от Бюрото по труда и община Стара Загора, ще се проведе днес. Желаещите да намерят нова работа и търсещите хора в определени професии, могат да срещнат интересите си днес от 10.00 часа в спортна зала „Иван Вазов” в Стара Загора.

На последната трудова борса на 29 март т.г. присъстваха 20 фирми, които заявиха 152 работни места.

На пзара на труда в Стара Загора приоритетно се търсят кадри в хотелиерството и ресторантьорството: рецепционисти, готвачи, камериери/ камериерки, помощник кухня, бармани, сервитьори; в сферата на шивашката промишленост: дизайнер, кроячи,  шивачи; в сферата на търговията: супервайзър, асистент продажби, продавач-консултанти, хуманитарни специалисти: психолог, логопед; кинезитерапевт или рехабилитатор, специален педагог; в сферата на техниката и технологиите: инженер-механик, инженер-енергетик, инженер КИП и А, химици, електромонтьори, шлосери, апаратчик химически процеси, оператори производство каучукови изделия  и др.

Агенцията по заетостта вече 10 години поред организира и провежда трудови борси в страната, целящи намаляване равнището на безработицата и активиране дейността на бюрата по труда с работодателите на пазара на труда. Борсите предоставят възможност за директен контакт и договаряне между работодателите и търсещите работа лица, както на регистрирани безработни, така и на такива, които не са регистрирани, коментираха от Бюрото по труда.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама