Сливен се включва в "Европейския ден без асансьори”

07:21, 13 май 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Изберете стълбите вместо асансьора”, казват в Сливен в „Европейския ден без асансьори” – 13 май

Различни активности ще се проведат днес в Сливен по повод  „Европейския ден без асансьори”. Проявите се организират по инициатива на Международната асоциация за спорт и култура /ISCA/ като част от целогодишната кампания Now We MOVE, чиято цел е да раздвижва все повече европейски граждани в събития, свързани с физическата активност и спорта.

Програмата включва състезания за най-бързо изкачване на стълби в училищата -  СОУ „П. К.Яворов”, ОУ „ Д. Петров” и  ОУ „Елисавета Багряна”; символично „затваряне” на достъпа до асансьорите и движение по стълбите в институциите  Областна управа, РЗОК-Сливен и Природозащитен център „Сините камъни” и Европейски център „Европа директно”.

Спортните клубове, школи и други активности ще  се включат в Европейския ден без асансьори като излъчат по 1-2 свои представители за участие в дефиле „Движим се без асансьор”, което ще стартира от 12.30 ч пред Община Сливен.

„Изберете стълбите вместо асансьора” е мотото на проявата.

От общинска администрация в Сливен обявиха, че подкрепят кампанията по повод Европейския ден без асансьори - 13 май. Кметът и представители на общинското ръководство ще се включат в  акцията  и ще се срещнат с организаторите пред сградата на Общината в 12,15 ч.

В Сливен организатори на кампанията са Силвия Ташева /Зумба инструктор/, Младежки дом, Европейски център „Европа Директно”, Радостина Матекова от „Joydance -Сливен”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама