Борисов за първи път в парламента след отцепването на АБВ

07:23, 13 май 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов ще взема участие в редовния петъчен парламентарен контрол. Това ще бъде първата поява на премиера в Народното събрание, след като от АБВ обявиха, че излизат от властта и оттеглят подкрепата си към правителството.

От партията на президента Георги Първанов изтеглиха и своя представител в управлението – вицепремиера по социалната политика Ивайло Калфин. Оставката му бе приета от Борисов, като се очаква на негово място да бъде назначен вицепремиера Томислав Дончев.

Министър-председателят Борисов не присъства на редовния блиц контрол през седмицата. Причината бе посещението му в Лондон за конференция, посветена на сигурността, където се срещна и с премиера на Великобритания Дейвид Камерън.

Борисов ще отговаря на питане от депутатите Румен Йончев и Явор Хайтов относно политиката на правителството и действията, свързани с отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка, осъществяван от страна на Европейската комисия.

Реформаторът Атанас Атанасов ще пита премиера относно назначаване на ръководен служител в Държавна агенция "Разузнаване".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама