За първи път поетически двубой се организира в Шумен

07:31, 13 май 16 / Култура 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път поетически двубой между двама автори ще се състои в Шумен. Проявата е част от програмата на Националния студентски литературен конкурс на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

На 21 май от 16 часа във висшето учебно заведение един срещу друг ще се изправят поетите Антоний Димов и Тони Теллалов. В продължение на час и половина двамата автори ще кръстосат поетичните си пера, а в края на четенето публиката ще определи победителя.

Двамата шуменски поети са носители на награди от предишни издания на Националния студентски литературен конкурс.

В рамките на конкурса ще бъдат представени три нови книги. Първата “Вкъщи всички вечерят отделно” на Анна Лазарова, която взе Голямата награда от Конкурса за 2015 г. Стихосбирката е отпечатана от Университетското издателство „Епископ Константин Преславски". “Вкъщи всички вечерят отделно” ще бъде презентирана на 20 май от 17.30 часа в Шуменския университет.

От 20 часа отново в петък в клуб “Ретро” поетът Петър Чухов ще представи новата си книга “Сбогуване с нарцисизма”.

На 21 май от 17.30 часа литературният критик Иван Карадочев също член на журито на Националния студентски литературен конкурс ще презентира сборника „Шумен II”. Прозаически текстове на 12 автори от различни генерации, родени в Шумен, учили в града или участвали в някои от културните и литературните събития в него.

Поетът Петър Чухов, който е член на журито на конкурса, е и водещ на поетическия пленер, част от проявите по време на националната студентската творческа надпревара. Писането от натура е предвидено за 21 май от 9 часа. Определени са и местата, които творците студенти ще посетят – Паметника “Създатели на българската държава”, пивовара в Шумен и възрожденската улица “Цар Освободител”.

Организаторите на тридесет и деветото издание на Националния студентски литературен конкурс, припомнят, че крайният срок за изпращане на текстовете е 10 май. Тазгодишното издание на творческата надпревара ще се открие на 20 май от 14 в Шуменския университет. Награждаването на победителите е на 22 май от 11.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама