За втора поредна година в община Завет организират лятна студентска бригада

07:34, 13 май 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Завет организира за втора поредна година лятна студентска бригада, в която ще участват 10 младежи и девойки, съобщиха от местната управа. Бригадата за студенти се финансира изцяло с общински средства. Броят на работните места се определя с решение на Общинския съвет, в рамките на плануваните по бюджета на общината средства.

Алтернативната форма за трудова заетост на бъдещите висшисти ще продължи два месеца - от 11 юли до 11 септември. Младите хора ще бъдат ангажирани с дейности по озеленяване, поддържане на зелени площи и детски и спортни площадки, както и благоустрояване на населените места в общината. Те ще работят под ръководството на наставник, като всеки одобрен кандидат преди да започне работа ще премине въвеждащо обучение.

За положения труд младежите ще получават месечно възнаграждение в размер на 360 лева. Времето, през което ще бъдат ангажирани ще се зачита за трудов и осигурителен стаж. Работното им време ще е шест часа, с възможност за гъвкаво време при взаимно съгласие, по предварително съгласуван график между студента и наставника.

Целта на лятната студентска бригада е осигуряване на младежка заетост в общината, първа крачка на младите хора към пазара на труда, придобиване на трудови навици, създаване на умения и знания у младежите,които да могат да приложат в бъдеше в реална работна среда. Програмата дава и възможност на бъдещите висшисти да заработят лични средства, с които да си помогнат финансово за новата учебна година.

Изискванията към кандидатите е, да са студенти в редовна форма на обучение, с непрекъснати студентски права и да имат постоянен адрес на територията на община Завет. Желаещите да се включат в програмата трябва да подадат заявление до кмета на общината. То се подава на място в Центъра за информация и услуги на гражданите, по пощата, факса или по електронната поща. Срокът за кандидатстване е от 10 до 12 юни. Подборът ще бъде извършен на два етапа – подбор по документи и чрез интервю. Класирането ще бъде обявено на интернет страницата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама