Каварна събира 1600 българчета от страната и чужбина

07:45, 13 май 16 / Култура 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до 15 май град Каварна отново ще посрещне потомците на преселниците – българи, избягали от турско робство в Украйна, Молдова и Банат, както и талантливи участници от откъснатите от България Западни покрайнини, Македония, Косово. Очаква се да участват общо около 1600 деца, от които около 600 от чужбина.

Форумът се организира от Община Каварна и Продуцентска къща „Пирина”.

Съборът започва с молебен за здраве и водосвет от 9,30 часа днес. От 10 часа започват изпълненията на участниците в събора. В 16 ч. ще се проведе среща с добруджанска народна певица Галина Дурмушлийска. В 17,30 ч. започва награждаване на победителите от конкурса за рисунка, стихотворение и есе.

Традиционното  дефиле на участниците от деня е от 18 часа. Официалното откриване  и тържественият концерт започват в 19 часа. В концерта ще участват най-добрите участници през деня. Концерт ще изнесат трио Чаушеви и приятели и народната певица Галина  Дурмушлийска.

В събота съборът продължава. Тогава ще бъдат избрани „Мис и Мистър Фолклор“. Ще се проведе ревю на народни носии, както и надиграване „Кръшна ръченица”. В съботната вечер, освен участниците, концерт ще изнесат музикална формация „Умай” и народният певец Илия Луков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама