"Ден без асансьори" и в Пловдив

08:22, 13 май 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив се включва в европейската инициатива "Ден без асансьори", която ще се проведе за втора поредна година. Днес асансьорът в административната сграда на площад "Централен" № 1 ще бъде затворен символично, а посетители и служители ще бъдат приканвани най-учтиво да използват стълбите.

По този начин ще подкрепим и окуражим хората, които нямат време за спорт, да бъдат активни в ежедневието си. По време на мероприятието ще бъдат раздадени информационни материали, с които ще се информират гражданите за ползите от използването на стълбите.

Всички дейности, част от "Ден без асансьори", са доброволни, а достъпът до асансьорите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, както и за тези, които не желаят да се включат в кампанията.

"Ден без асансьори" е част от кампанията NowWeMOVE, която в България се координира от сдружение "BG Бъди активен" и ще се проведе в цялата страна. В събитието се включват хора, компании и институции от десетки европейски държави като символично се затварят асансьорите и ескалаторите и канят всички да изберат стълбите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама