Цецка Цачева прогнозира, че референдумът на Марешки също ще е през есента

08:55, 13 май 16 / Политика 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много вероятно е на есен освен с президентските избори и референдума на Трифонов, да се проведе и този на Марешки. Това предвиди в ефира на Нова телевизия председателят на Народното събрание Цецка Цачева.  

Тя подчерта, че „не е логично всяка година да провеждаме референдум с един и същ въпрос”. Относно напускането на АБВ от властта, Цачева заяви, че причината за оттеглянето на партията „ определено не е тази, която се лансира в публичното пространство“.

„Нашите партньори зад граница признават всичко, което държавата ни прави, а ние тук само обсъждаме кой напуска парламента и коя ще е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ”, каза Цачева.

И призова да бъде спрян „войнственият популизъм“, който звучи от трибуната на Народното събрание. Попитана дали, ако премиерът я издигне за кандидат за президент, ще приеме ли, Цачева замоли водещият да не се шегува с нея.

Председателят на Народното събрание коментира и предложението Томислав Дончев да е следващият социален министър, като заяви, че „докато няма внесено решение в Народното събрание всичко е възможно“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама