Нашето правителство има още какво да даде, отсече вътрешният министър

09:18, 13 май 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вярвам, убедена съм, че нашето правителство има какво още да даде, още много работа да свърши и че има политически разум да ни се даде този шанс. Предсрочните избори са винаги вариант, който стои пред коалиционно правителство, особено при сложни обстоятелства.

Така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира трусовете в кабинета. В ефирна на БНТ тя определи позицията на АБВ като „политическо поведение, което не отчита риска от дестабилизация“.

Според нея партията се с треснала от случващото се в БСП, което било тяхна крайна цел. „Щеше да ги остави в сянка по-активното поведение на Корнелия Нинова и затова избързаха с това решение за оттегляне от управлението“, смята вътрешният министър.

И допълни, че от самото начало АБВ е имала особен статут заради това, че е имала споразумение само с ГЕРБ, но не и с другите коалиционни партньори. Бъчварова подчерта, че от самото начало Ивайло Калфин е бил поканен за министър в лично качество, защото е преценено, че той е можел да балансира десните идеи на ГЕРБ за социална политика.

„Сега осъзнах, че това, което АБВ направи в правителството е било предизборна стратегия, разчетена до президентските избори, а не толкова желание да се направи нещо в държавата. Очевидно се търси реванш на президентските избори", обобщи Бъчварова.  

Относно ветото на президента, върху промените в Изборния кодекс Бъчварова обясни, че „не може в чужбина да направим секции навсякъде, където е удобно за всички, търсим рационално решение“.

„Дори и да се отхвърли ветото на президента след това има възможност да се направят промени. Имаме добър вариант", каза тя.

Бъчварова каза още, че  реакцията на общинските съвети относно исканията за забрана на покриване на лицето на обществени места, е добра реакция „на опасността около нас да се повяват белезите на радикализиране“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама