Томислав Дончев отказа да е социален министър

09:20, 13 май 16 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изненадващо вицепремиерът Томислав Дончев отказа да стане социален министър. Това потвърди пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Томислав Дончев действително не е много съгласен да заеме тази позиция, но разбира се разговорите продължават, търсят се възможностите. За мен е важно, че имаме парламентарно мнозинство, което може да гласува промяната”, коментира шефът на депутатите от ГЕРБ и уточни, че към настоящия момент не се разглежда възможност следващият социален министър да не е от тяхната партия.    Към момента най-спряганото име след отказа на Дончев е това на бившия социален министър, а сега съветник на премиера, Тотю Младенов.   "Бях натоварен от премиера да направя консултации с парламентарните групи, които биха подкрепили тази кандидатура. Това, което заявих и вчера пред вас е, че Томислав Дончев е разглежданата кандидатура, която по всяка вероятност може да бъде предложена от премиера, след като Дончев даде своето съгласие. До момента нямаме внесено предложение за персонална промяна. Беше важно да видя каква е нагласата за парламентарната подкрепа за евентуална кандидатура", обясни той. 

Според Цветанов добре би стояла и кандидатурата на депутата от ГЕРБ Светлана Ангелова - зам.-председател на ресорната комисия в Народното събрание. "Ангелова изключително силно тежи в комисията, в която е зам.-председател и би могла да бъде разглеждана, но в момента не е от спряганите имена", уточни все пак Цветанов.

Очаква се наследникът на Ивайло Калфин, който подаде оставка, да бъде избран през следващата седмица.

За антикорупционният закон на Меглена Кунева, който вчера беше отхвърлен от комисията за конфликт на интереси, той коментира, че ГЕРБ стои зад този закон и трябва все пак да се постигне мнозинство, което да бъде достатъчно, за да се гласува.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама