Студенти от 10 университета ще показват знания по програмиране

09:43, 13 май 16 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24 отбора от 10 университета в страната се включват в 28-ата Републиканска студентска олимпиада по програмиране. Домакин на събитието, което ще се проведе днес и утре, е Варненският свободен университет. Официалното откриване на олимпиадата е днес от 16 ч., а награждаването на победителите ще бъде в събота със същия начален час.

Участниците ще се състезават в отбори от по трима студенти, които ще решат екипно между 8 и 10 задачи в рамките на 5 часа. Задачите са алгоритмични и изискват задълбочени знания по програмиране, структури от данни и алгоритми, техники на програмиране, тестване и математика. Оценяването се извършва в реално време от автоматизирана система за тестване.

Тази година в състезанието ще се конкурират представители на 10 висши учебни заведения в страната: Бургаски свободен университет, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, Технически университет - Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Технически университет - Габрово, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Икономически университет - Варна, Американски университет в България и домакините от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. От морската столица отборите ще бъдат два.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама