Нов проект на Община Тервел осигурява грижа за 54 лица в неравностойно положение

09:48, 13 май 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект „Грижа в домашна среда” на Община Тервел е одобрен за финансиране от ОП Развитие на човешките ресурси, съобщи заместник-кметът на Тервел.

Общият бюджет на проекта е 499 260 лв. Дейностите ще се изпълняват 18 месеца. Ще бъдат осигурени ежедневни грижи за най-малко 54 лица в неравностойно положение – деца и възрастни с увреждания, хора над 65 годишна възраст в невъзможност за самообслужване. Възможност за трудова реализация ще получат минимум 37 безработни лица, които ще бъдат наети като социални и лични асистенти. Към общинска администрация се създава функционално звено „Център за домашна грижа”. В центъра ще работят здравен работник, социални работници и психолог.Персоналът на Центъра ще премине обучение, което също се финансира по проекта.За потребителите и персонала са предвидени и занимания, които да им предоставят мотивационна и психологическа подкрепа , нужни на хората, които извършват нелеката и специфична работа да се грижат за болни хора.

Това е вторият одобрен проект на Община Тервел за мандат 2015-2019 г. Преди него бе одобрен проект за ремонт на актовите зали на СОУ по „Красива България”. На 14 май т.г. ще бъде определен изпълнителя  на  ремонта на залите. В процес на оценка е проектът за пречиствателната станция на града, а до 30 май ще бъде внесен за разглеждане и оценка и проектът за Стратегия за местно развитие на МИГ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама